Одржан хуманитарни турнир Тројка из блока

У уторак, 7. априла, на теренима Техничке школе ,,Михајло Петровић Алас” у Косовској Митровици одржан је први овогодишњи турнир ,,Тројка из блока” на отвореном.

У организацији турнира учествовали су представници хуманитарне организације Срби за Србе тј. кординатори спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” и представници Студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Турнир је почео интонирањем химне Републике Србије Боже правде, а након тога и нумере ,,Црвен цвете” текстописца Јелене Бојовић. Ове две песме извеле су чланице музичког састава Косовски божури, Драгана Милић и Катарина Шулкић.

Специјални гост турнира био је бивши кошаркашки репрезентативац и члан златне генерације са Светског првенства одржаног 2002. године у Индијанаполису, Александар Смиљанић, који је овом приликом Студентском парламенту даровао дрес кошаркашке репрезентације Србије са потписима свих репрезентативаца.

Турнир су шутирањем отворили Александар Смиљанић и проректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, професор доктор Александар Јовановић.

За учешће на турниру пријавило се 127 такмичара од којих су најуспешнији били трећепласирани Лазар Аксић, другопласирани Ненад Вукомановић и, до сада најмлађи победник турнира, Гојко Зубац.

На турниру је укупно прикупљено 130.630 динара. Када се овој суми  дода и приход прикупљен од пројекције филма ,,Енклава” које су  биле одржане у четвртак 9. априла у биоскопској сали у Звечану, и којима је присуствовао редитељ филма господин Горан Радовановић, као и уплате  на жиро рачун долази се до суме од преко 300 000 динара. Та сума није коначна јер још се очекују уплате још неких факултета као и уплате школа које су се прикључиле нашој акцији. Напомњемо и то да целокупан приход од хуманитарног броја 7763 из месеца априла биће намењен митровачком породилишту.

Захваљујемо се Организацији Срби за Србе,  Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, свим основним и средњим школама, Општини Косовска Митровица, Студентском центру ,,Приштина”, комбинату Трепча, Кошаркашком савезу Србије Горану Радовановићу,  локалним медијима који су од самог почетка били уз нас и свим осталим институцијама и привредним субјектима који су такође дали свој допринос.
Ни киша, ни лоше време нису успеле да обесхрабре људе да се у великом броју окупе на Плочи, што јасно показује да Турнир у Косовској Митровици има будућност у годинама које долазе.

 

Comments are closed.